Met ingang van 1 maart 2018 is De Villa tot nader order gesloten. De huurlasten gingen onze financiële draagkracht te boven.

Het concept/ initiatief van De Villa blijft gehandhaafd. We hopen op enig moment nog een doorstart te kunnen maken, wellicht met een andere zorgaanbieder.
Voor vragen kunt u contact opnemen met tel.nr. (06)54312642.

Word vriend!

Er is (nog) geen structurele financiering voor deze vorm van zorg.
Vindt jij het werk van COOZ ook zo belangrijk? Dan kunnen we niet zonder jouw steun.
Klik 
hier om vriend te worden met ons!

Je kunt je bijdrage ook direct overmaken op:
NL23 Rabo 0132460513
 
Adresgegevens


COOZ ‘De Villa’

Stationsstraat 124
3851 NL  ERMELO

Telefoon: 06 403 846 56
E-mail: info@coozdevilla.nl


Op maandagen en donderdagen kunt u vanaf 9.30 uur binnen lopen zonder afspraak.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.30 uur.

Voor wie?

Voor mensen die Inloophuis COOZ 'De Villa' niet kennen, is het soms lastig om een eerste stap over de drempel te zetten. “Allemaal mensen die ziek zijn, ga ik me daar wel thuis voelen?”, is wat men zich vooraf vaak afvraagt. Het betekent ook een erkenning van het feit dat je ziek bent, en dat valt dikwijls niet mee. Toch horen we achteraf dat het best is meegevallen en dat het een enorme opluchting was toen de eerste stap over die drempel eenmaal was gezet.

Wat gebeurt er zoal tijdens een eerste bezoek?

Als je aanbelt, wordt de deur voor je open gedaan door een gastvrouw of gastheer, die je welkom heet, zich voorstelt en je uitnodigt binnen te komen, op zoek naar een rustig plaatsje. De gastvrouw of gastheer die je dan voor je hebt is getraind in het voeren van gesprekken en weet hoe moeilijk het kan zijn om zomaar tegen een vreemde het verhaal te doen over de dingen die je intensief bezig houden en die soms emotioneel zijn. Zij kunnen goed luisteren. Hij of zij vertelt wat COOZ kan bieden en samen kijk je of er iets bij is wat je voor dat moment kan helpen. 

Tijdens zo’n eerste bezoek strijk je ook meestal wel even neer in de huiskamer. Die huiskamer is het middelpunt van het Inloophuis. Hier is het een komen en gaan van gasten, die aan een individuele of groepsactiviteit deelnemen. Hier ontmoet je elkaar en vinden gesprekken plaats. Maar ook in alle rust de krant of een boek lezen is mogelijk. Hier voelen gasten zich, in onderling contact met lotgenoten, veilig en vertrouwd. Maar hier liggen ook de inschrijf-ordners, waar je je kan inschrijven voor de activiteiten. En het zou leuk zijn als je tijdens een eerste bezoek al iets vindt dat je verder kan helpen. Want dat is wat het Inloophuis wil doen: een helpende hand bieden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Dat betekent ook dat je soms eens even helemaal niet met je ziekte bezig hoeft te zijn.

Het spreekt vanzelf dat zo’n eerste bezoek niet echt in regeltjes te vatten is. Zoals eigenlijk niets in het Inloophuis. Het belangrijkste is dat onze gasten zich thuis voelen. En dat we op een plezierige manier met elkaar omgaan. Niets moet.